Chantal

‘Ik vind ik het van groot belang kinderen en volwassen te laten verwonderen en voornamelijk te genieten van elkaars inzichten. Een gevoel meegeven, dat antwoorden verborgen zitten in jezelf. Jij vormt en boetseert woorden tot jouw bruikbare wijsheid.”

Chantal schrijft, illustreert en verzorgt de vormgeving van al haar kinderboeken. Al haar boeken bevat kleurrijke prenten met een mooi duurzaam en filosofisch thema, namelijk het ontwikkelen van duurzaam geluk. Het doel van haar prentenboeken is een mindset creëren zodat iedereen geluk kan najagen, door o.a. onderscheidend en uniek te zijn in je eigen handelen. Maar ook door bij je eigen ‘Zijn’ te blijven en van daaruit jou antwoorden te toetsen. Als mindfulness (MBCT) trainer is zij dagelijk bezig met deze thema’s. Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft zij dit kunnen vormen tot mooie prentenboeken. Haar doel is te streven naar een veerkrachtige leefomgeving met veerkrachtige mensen.

Laat kinderen zoeken, gun hen de ervaring van het ontdekken het beleven. Met de handen in de modder, of met talloze waarom vragen, met telkens weer opnieuw proberen en met vallen en opstaan. Wanneer je zomaar in woorden antwoorden geeft ontneem je het avontuur en geef je hen woorden zonder gevoel, ofwel het ‘weten’. Dat zoeken is voor mij een vorm van geluk, vreugde en zingeving. Blijf altijd kinds in het ontdekken, blijf altijd kritisch op gevoelsniveau.

Mindfulness heeft mij persoonlijk geholpen om me te verbinden met alles wat ‘nu’ is en leerde mij inzien dat binnen in jezelf zoveel blijft te ontdekken! Wij vullen ons leven soms onbewust in met verhalen. Door deze hersenspinsels gaan we ons minder lekker in ons vel voelen, schamen we ons, durven dingen niet of durven niet te zijn. Ik vind het een verrijking dat ik met dit bewustzijn mezelf af en toe met een glimlach weer betrap dat ik in een wolk van gedachten zit. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn doelen, als bijvoorbeeld rust, kan bereiken door aandacht oftewel door opmerkzaam in het leven te staan. Een vaardigheid die zo logisch is dat het toepasbaar is in elke mogelijke situatie of omgeving. Je leert belemmerende gedachten/patronen te observeren, zonder gelijk te oordelen of er een oplossing voor te zoeken.
Na verloop van tijd ga je inzien dat gedachten maar gedachten zijn en dat jij invloed hebt op de aandacht die je eraan geeft. Mindfulness is loskomen van geconditioneerde patronen, bewust worden van angsten, loslaten en voornamelijk met een milde houding naar jezelf kijken. Ik geef toe, een houding van ‘mindfulness’, is niet een constante staat van ‘zijn’. Het is een staat van bewust worden elke keer opnieuw, elke keer opnieuw glimlachen naar jezelf, glimlachen om patronen en daardoor loskomen. Ben ik het ultieme voorbeeld van mindfulness? Ja! Ik ben net als iedereen soms onbewust één met mijn onzekerheden, angsten en oordelen. Vanuit dit weten, wat ik in elke vezel van mijn lijf en mijn zijn heb ervaren, deel ik deze prachtige inzichten met jou!