Mama Kuku

Elke ouder wil liefdevolle tijd en wijsheid overbrengen. Mama kuku gelooft dat voorlezen bijdraagt aan momenten van wijsheid en liefde. Mama Kuku nodigt uit om samen in gesprek te gaan over mooie, wijze thema’s en te genieten van elkaars inzichten.
-Chantal Koelewijn-

 Voor elke boekje dat verkocht wordt, wordt er in Kenia een
boom gepland door Stichting Forest Market.

P1090575-001

Mama kuku zet zich in voor een duurzame wereld en geluk

Dit jaar verscheen het eerste kinderboek van Chantal Koelewijn, Initiatiefneemster, schrijfster en tevens illustrator van het kinderboek Mama Kuku. Het boek is getiteld “Mama Kuku anasema wewe ni maalum, jij bent bijzonder” en gaat over een Keniaanse moederkip die op een filosofische zoektocht gaat naar geluk en succes. Het verhaal speelt zich af in Kenia en bevat zelfs een aantal woordjes Swahili. Het boek is gericht op kinderen van 2 t/m 10 jaar en is verkrijgbaar via de website van Mama Kuku. Ook is het boek in het Engels beschikbaar getiteld “Mama Kuku, you are special”.

Zoektocht naar geluk
Mama Kuku neemt je mee in haar zoektocht naar succes en geeft een mooie filosofische boodschap mee. Iedereen is gelijkwaardig en kan op zijn eigen manier gelukkig zijn. Of je nou boer bent en voor gezond eten zorgt, of dat je leerkracht bent en iedereen de kans biedt om te leren, of zelfs als safarigids door mensen een mooie ervaring mee te geven. Door de filosofische insteek is dit een kans om de woordenschat uit te breiden en nodigt het uit tot gesprek tussen ouder en kind. Het boek bevat een aantal prenten waarin Keniaanse onderwerpen zijn verwerkt met een mooi thema, namelijk het ontwikkelen van duurzaam geluk.

Duurzaam geluk door een duurzame samenleving
Chantal is bewust dat een gezonde leefomgeving van groot belang is deze doelen te realiseren. Vanuit dit bewustzijn steunt zij met dit initiatief Forest Market foundation in hun missie lokale Keniaanse boeren te ondersteunen in het planten van bomen. Van iedere verkocht boekje wordt er een boom geplant in Kenia. www.forestmarketfoundation.org

“Mama Kuku anasema wewe ni maalum” telt 32 pagina’s. De prijs bedraagt €10,-
Het boek kan u bestellen door naar de pagina bestellen te gaan.

Twitter: @mamakukubook
Facebook: Mamakukubook

Persbericht mama kuku officieel