Zoektocht naar het antwoord

 

Zoektocht naar het antwoord’ is een spiritueel avontuur waarin de hoofdpersonage de lezer leert inzien dat antwoorden niet verborgen liggen in andere personen, maar in jezelf. Cliché? Welnee! Het boek laat je op een speelse, avontuurlijke manier ervaren hoe.

Op een dag besluit Amou, dat hij genoeg heeft van alle antwoorden die hem niet tevreden stellen en gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragenbrij. Uiteindelijk komen Amou en de lezer erachter, dat door te beleven en te boetseren met alle verkregen informatie hij zelf zijn antwoorden vormt.

In een samenleving met toenemende informatieve bronnen, is het belangrijk onze kinderen te leren informatie te toetsen aan de eigen ervaring. Kritisch leren denken op gevoelsniveau in een overvloed aan meningen, theorieën en onderbouwingen.

Na het lezen van dit boek neem je niets zomaar meer voor waar aan,  maar pas nadat je zelf de woorden hebt gevormd tot jouw antwoord en wijsheid.

Laten we de onderzoekende houding en creatieve zienswijze van kinderen koesteren en op een speelse en respectvolle wijze elkaar van elkaar leren. Als pedagoog en mindfulnesstrainer vind ik het van groot belang kinderen en volwassenen te laten verwonderen over de thema’s in het boek. Maar voornamelijk te laten genieten van elkaar inzichten. Een gevoel meegeven, dat antwoorden verborgen zitten in jezelf. Jij vormt het tot jou bruikbare wijsheid. De reden waarom ik dit boek wil laten publiceren is dat ik geloof dat mijn verhaal bijdraagt aan de welzijnsvorming van het kind maar zeker ook van de voorlezer(s).

Genre: Kinder- en voorleesboek
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Hardcover A5 formaat.

Een fantasierijk, spiritueel voorleesboek, waarin de hoofdpersonage op zoektocht gaat naar antwoorden. Het verhaal geeft een filosofische boodschap mee via Amou, een dierlijke afbeelding van de mens.

Geïllustreerd en geschreven door pedagoog en mindfulnesstrainer Chantal Koelewijn.

Persbericht ‘Zoektocht naar het antwoord’ ZIJNboekenpersbericht2017