Elke ouder wil liefdevolle tijd en wijsheid overbrengen. ZIJNboeken gelooft dat voorlezen bijdraagt aan momenten van wijsheid en liefde. ZIJNboeken nodigt uit om samen in gesprek te gaan over mooie, wijze thema’s en te genieten van elkaars inzichten.

ZIJNboeken brengt kinderboeken uit met een vleugje filosofie. Dat vleugje filosofie nodigt de voorlezer en het kind uit om met elkaar in gesprek te gaan en te verwonderen over elkaars visie en inzichten. Zo leren kinderen kritisch na te denken en te voelen, te onderzoeken en inzicht te krijgen in de eigen meningen en overtuigingen. De prachtig geïllustreerde en vormgegeven boeken prikkelen de fantasie en nodigen uit helemaal weg te dromen in de verhalen. Ter ondersteuning van de verhalen is er ook een leerzame, kleurrijke en filosofische lesverwerking beschikbaar.

Verwonder en ontdek’ is het overkoepelende thema. Met als doel kinderen kritisch te leren denken op gevoelsniveau, in een overvloed aan meningen. Kinderen leren filosoferen a.d.h.v. de kleurrijke boeken. Voorlezen is fijn, je maakt tijd vrij om samen een verhaal te lezen. Je fantasie wordt geprikkeld, je zintuigen staan open en je stapt in andere zienswijzes en rollen. Heerlijk even wegdromen in een andere wereld.

Genieten van elkaar inzichten is het uitgangspunt!            

kukuSchermafbeelding 2017-02-14 om 13.03.04
 
Een voorleessessies of workshop (filosofieles en/of poppentheater) van de auteur op locatie is mogelijk,

neem contact op via zijnboeken@gmail.com